Salade van skrei, gekonfijte sjalotten en rode biet
Voor 4:
Voor 4:
500 g skreifilets (zonder vel)
groente en kruiden voor court-bouillon (wortel, prei, groene selderij, tijm, knoflook)
1 grote rode biet (gekookt en in blokjes of staafjes gesneden)
6 tot 8 sjalotten
2-3 dl vierge olijfolie
2 witloofstronkjes
bieslook (facultatief)
4 cl extra vierge olijfolie
4 cl arachideolie
2 cl sherryazijn
1 cl aceto balsamico
zeezout, peper
Maak de sjalotten schoon en snij ze fijn in de lengte. Konfijt ze gedurende een half uur in de vierge olijfolie. Laat rusten. Pocheer intussen de visfilets 3 minuten in de warme court-bouillon. Laat uitlekken en in schellen uit elkaar vallen. Maak de witloofstronkjes schoon en haal ze uit elkaar. Maak een vinaigrette met de extra vierge olijfolie, de arachideolie, de twee soorten azijn, peper en zout.
Schik in de borden de gekonfijte sjalotten, de stukjes rode biet en de witloofbladeren. Leg er de stukken vis op en giet er wat vinaigrette over. Versier met wat bieslook (facultatief).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier