Salade van schorseneren, bospaddestoelen en noten met portobello-vinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

8 schorseneren

5 dl melk

200 g shii-takes

200 g cantharellen

2 el olijfolie

50 g pecannoten

50 g hazelnoten

handvol veldsla

zout en peper

Voor de vinaigrette:

1 el olijfolie

1 portobello-champignon

0,6 dl balsamicoazijn

1,2 dl olijfolie extra vierge

zout en peper

Maak eerst de vinaigrette: snijd de portobello in stukjes en bak deze in de olijfolie. Pureer ze daarna met de azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper. Schil de schorseneren en snijd elke stengel in vier stukken; kook deze 10 minuten in de melk. Borstel de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Bak de paddestoelen en schorseneren in de olijfolie. Meng de warme groenten over vier borden. Leg daarop enkele blaadjes veldsla. Druppel de resterende vinaigrette over de sla. Werk af met de noten.

Bereidingstijd: 30 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content