Voor 4 personen:
8 schorseneren
5 dl melk
200 g shii-takes
200 g cantharellen
2 el olijfolie
50 g pecannoten
50 g hazelnoten
handvol veldsla
zout en peper
Voor de vinaigrette:
1 el olijfolie
1 portobello-champignon
0,6 dl balsamicoazijn
1,2 dl olijfolie extra vierge
zout en peper
Maak eerst de vinaigrette: snijd de portobello in stukjes en bak deze in de olijfolie. Pureer ze daarna met de azijn, olijfolie extra vierge, zout en peper. Schil de schorseneren en snijd elke stengel in vier stukken; kook deze 10 minuten in de melk. Borstel de paddestoelen schoon en halveer de grote exemplaren. Bak de paddestoelen en schorseneren in de olijfolie. Meng de warme groenten over vier borden. Leg daarop enkele blaadjes veldsla. Druppel de resterende vinaigrette over de sla. Werk af met de noten.
Bereidingstijd: 30 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier