Voor 1 portie:
Voor de saus:
2 chilipepers
1 rode Spaanse peper
2 gepelde teentjes knoflook
2 1/2 eetlepels citroensap
1 1/2 eetlepel nuoc mâm
1/2 koffielepel suiker
150 g geroosterd rundvlees in fijne reepjes
60 g komkommer, in de lengte in 4 gesneden en ontpit, en vervolgens in fijne schijfjes gesneden.
60 g kerstomaten in halfjes
60 g fijngesnipperde rode ui
1 groene ui in kleine stukjes gehakt
1 koffielepel versgemalen koriander
1 koffielepel fijngehakte munt
Voor de versiering: groene sla, verse korianderblaadjes.
De saus bereiden door de pepers en look in een vijzel fijn te stampen en te vermengen met alle andere ingrediënten voor het aanmaken van de salade in een slakom.
Het rundvlees en de andere ingrediënten toevoegen en voorzichtig mengen. Schikken op het dienbord, versierd met slablaadjes, en bestrooid met koriander.
uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier