Salade van kreeft, groene asperges, en langoustines met twee sausen

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

1 zak gemengde salade (ca. 100 g)

2 flinke voorgekookte kreeften

12 langoustines

1 glas goede witte wijn

1 glas visbouillon

150 g groene asperges

20 g ongezouten hoeveboter

olijfolie

1 ui

mespunt cayennepeper

1 teen knoflook

bieslook

4 sneden volkorenbrood

Voor de bieslookmayonaise :

1 el mayonaise

1 el yoghurt

1 tl (gedroogde) bieslooksnippers

1 el citroen- of limoensap

Meng de ingrediënten voor de bieslookmayonaise, zet koud. Haal het kreeftvlees uit romp en scharen en snij in blokjes. Haal de langoustinestaarten uit hun pantser en verwijder het darmkanaal. Fruit versnipperde knoflook met cayennepeper in olijfolie en laat de versnipperde ui en langoustinepantsers meefruiten. Blus met witte wijn, kook kort in en voeg visbouillon toe. Zeef de saus, kook in tot siroop en klop op met boter.

Gaar de asperges 5 minuten in 20 g boter. Schroei de staarten van de langoustines kort op hoog vuur in olijfolie. Temper het vuur en laat de kreeftblokjes meekleuren. Kruid met zout en peper. Maak een torentje van kreeft, leg er salade rond en lepel de bieslookmayonaise rondom. Schik de asperges rond het torentje en leg er de langoustines op. Lepel wat lauwwarme langoustinecoulis op de kreeft en langous- tines. Dien op met geroosterd volkorenbrood, ingestreken met knoflook en geroosterd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content