Salade van kreeft en verse deegwaren met basilicum

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

4 babykreeftjes of 2 kreeften van 500 Ã 600 g

court-bouillon om de kreeften te koken

200 g verse lange deegwaren

basilicum

4 tomaten

platte peterselie

4 rechthoekige vormpjes

Vinaigrette:

2 sjalotjes

1 dl azijn

3 dl gewone olijfolie

zout en peper

Kreeftensaus:

koppen van de kreeften

1 ui

1 dl witte wijn

een scheut Ricard

2 dl room

De babykreeften 5 minuten koken in de court-bouillon (grote kreeften 10 minuten koken) en laten afkoelen in het kookvocht. De koppen verwijderen en de staarten uit het pantser trekken. Het darmkanaal met een puntmesje verwijderen. De staarten in plakjes snijden (escaloperen). De pasta beetgaar koken in gezouten water, afgieten en verfrissen. De plakjes kreeftenstaart onderin de vormen etaleren. De deegwaren in vinaigrette met gehakte basilicum wentelen en op de staarten schikken. De tomaten in kokend water dompelen en de huid en de zaden verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes snijden. De blokjes in vinaigrette wentelen en op de pasta schikken. De ingrediÔnten in de vorm aandrukken. De vormen weghalen en de montage versieren met kreeftenpoten en -koppen en met platte peterselie. Rond de constructie komt een streep kreeftensaus.

Vinaigrette: de sjalotjes versnipperen en met de azijn in een pannetje doen. Koken tot er een siroop overblijft. De olie in de pan gieten, kruiden met zout en peper en van het vuur af laten trekken (macereren). De vinaigrette zeven.

De kreeftensaus bereiden: de koppen leeghalen en het gedeelte bij de poten met een versneden ui stoven. Blussen met witte wijn en een scheut Ricard en vervolgens de room toevoegen. Kruiden met zout en peper. De saus zeven.

Tip: om de ingrediÔnten in de vorm aan te drukken, gebruikt men een hulpmiddeltje. De vorm op een karton zetten, de bodem aftekenen, het karton uitsnijden en met aluminiumfolie omwikkelen. Het stukje karton op de ingrediÔnten in de vorm leggen en aandrukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content