Salade van kipfilet met witloof, appeltjes en gedroogde ham

Healthy vegetable salad with grilled chicken breast, fresh lettuce, cherry tomatoes, red onion and pepper © Getty

Voor 4 personen
  • 4 kipfilets
  • 150 g flinterdun gesneden gedroogde ham
  • 6 struikjes witloof
  • 2 appelen
  • 1 bakje veldsla
  • 2 dl room
  • 1 dl mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • 1 el graanmosterd
  • crôutons
  • 2 tomaten
  • boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Bak de kipfilets mooi bruin in de boter, breng op smaak met zout en peper en laat iets afkoelen.
  2. Schil de appelen, snijd ze in staafjes en meng ze onmiddellijk met het citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  3. Snijd het witloof in staafjes en meng onmiddellijk met de appeltjes.
  4. Klop een dressing met de room, mayonaise, mosterd, peper en zout en meng door het witloof/appel mengsel.
  5. Leg in het midden van de vier borden steeds een hoopje veldsla, schik er de ham rond en verdeel de in plakjes gesneden kipfilet over de borden. Verdeel vervolgens de witloofsla over de borden en versier met partjes tomaat, croûtons en vers gemalen peper uit de molen.

Tip

– Lekker met volkorenbrood.

– Veldsla mag vervangen worden door andere slasoorten.

– Croûtons zijn eenvoudig zelf te maken. Gebruik brood van een dag oud zonder de korst en snijd het in blokjes. Bak knapperig in olijfolie, eventueel met geperste look en bestrooi met peper en zout.

– Meloen (in blokjes) in plaats van appel is ook lekker in een salade met kipfilet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content