Voor 4:

1,5 kg jonge rode bieten (ongeveer 6 cm dik)

1 kg jonge aardappelen

3 stuks fijngesneden lente-ui

fijngehakte verse peterselie

Voor de geitenkaasroom:

150 g verse geitenkaas (type Chavroux)

1 dl room

witte peper en zout

Voor de peterselieolie

1 handvol fijngesneden verse peterselie

2 dl olijfolie

eventueel zout

Bereidingswijze:

Bereid eerst de rode biet. Maak ze schoon maar laat ze ongeschild. Leg ze op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 1 uur in een oven van 220°C. Haal ze uit de oven wanneer ze gaar zijn, laat enigszins afkoelen en trek er dan de schil voorzichtig af. Snij in kwarten. Doe hetzelfde met de aardappelen, maar snij ze ongeschild in plakken.

Prak voor de geitenkaasroom de geitenkaas los met een garde tot een smeuïge massa. Klop de room stijf en spatel onder de kaas. Kruid met witte peper en zout en laat opstijven in de ijskast.

Snij de peterselie fijn, doe bij de olijfolie en mix tot een groene olie. Laat ten minste 20 min. staan en giet dan door een fijne zeef. Kruid eventueel met een snuif zout.

Schik de rode biet en de aardappel op de borden. Verdeel quenelles van de geitenkaasroom erbij en lepel de peterselieolie erover. Werk af met fijngesneden lente-ui en fijngehakte peterselie.

Voor 4: 1,5 kg jonge rode bieten (ongeveer 6 cm dik)1 kg jonge aardappelen3 stuks fijngesneden lente-uifijngehakte verse peterselieVoor de geitenkaasroom: 150 g verse geitenkaas (type Chavroux)1 dl roomwitte peper en zoutVoor de peterselieolie1 handvol fijngesneden verse peterselie2 dl olijfolieeventueel zoutBereidingswijze:Bereid eerst de rode biet. Maak ze schoon maar laat ze ongeschild. Leg ze op een bakplaat en zet gedurende ongeveer 1 uur in een oven van 220°C. Haal ze uit de oven wanneer ze gaar zijn, laat enigszins afkoelen en trek er dan de schil voorzichtig af. Snij in kwarten. Doe hetzelfde met de aardappelen, maar snij ze ongeschild in plakken.Prak voor de geitenkaasroom de geitenkaas los met een garde tot een smeuïge massa. Klop de room stijf en spatel onder de kaas. Kruid met witte peper en zout en laat opstijven in de ijskast.Snij de peterselie fijn, doe bij de olijfolie en mix tot een groene olie. Laat ten minste 20 min. staan en giet dan door een fijne zeef. Kruid eventueel met een snuif zout.Schik de rode biet en de aardappel op de borden. Verdeel quenelles van de geitenkaasroom erbij en lepel de peterselieolie erover. Werk af met fijngesneden lente-ui en fijngehakte peterselie.