Salade van Jakobsvruchten met verse gamba’s en een busseltje Mechelse asperges

  • Moeilijkheid

Voor vier personen:

12 mooie sint-jakobsvruchten

12 verse gamba’s

500 g asperges (8 stuks)

12 ronde plakjes aardappel (3,5 cm )

1 preiblad

4 el pesto

2 plakjes gedroogde Gandaham

olijfolie

enkele plukjes kervel

lichte vinaigrette

Bestel bij uw visboer twaalf verse mooie sint-jakobsvruchten in de schelp en vraag hem de nootjes uit de schelp te halen en schoon te maken. Pel de gamba’s maar laat het staartje intact en verwijder het darmkanaal. Maak de asperges zorgvuldig schoon, verdeel de stengels in drie ongelijke delen, brengt ze aan de kook in zout water en laat de stukken in het kookvocht afkoelen. Verdeel het preiblad in vier mooie lintjes en blancheer kort. Spoel de preilintjes koud om de mooie kleur te fixeren.

Kook de aardappelplakjes gedurende twee minuten en bewaar ze lauw in olijfolie. Bouw een mooie toren op van de asperges en bind ze samen met het preilintje. Wentel de gamba’s in olijfolie, kruid met peper en zout en warm de staarten in een voorverwarmde oven op 180ƂĀ°C gedurende zo’n vier minuten. Bak ondertussen de sint-jakobsvruchten bruin in een pan met antikleeflaag. Besprenkel de asperges met een lichte vinaigrette en schik de torens in het midden van het bord. Verdeel de drie aardappelplakjes gelijkmatig en prik er de gamba’s op met de gebakken sint-jakobsvruchten ertussen. Werk af met de gedroogde ham, kervel en pesto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content