Salade van gerookte kip met perzik

kip perziken
Voor 4 personen
  • 500 g veldsla
  • 1 schaaltje verse kervel
  • 400 g gerookte eendenborst
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 4 rijpe perziken of 4 halve perziken op siroop
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • roze peperkorrels
Bereiding
  1. De sla schoonmaken en de kervel (voor de garnering)in schaal met koud water leggen.
  2. Snijd de perziken in fijne schijfjes, evenals de gerookte kip.
  3. Meng voor de vinaigrette de fijngesneden sjalot, de wijnazijn,de versgemalen peper en het zout. Voeg er geleidelijk de olijfolie aan toe.Het geheel moet mooi emulgeren.
  4. Leg de sla op de borden, leg daarop de kip en de perzik. Besprenkel met de vinaigrette en afwerken met droog gemaakte kervelblaadjes en een paar roze peperkorrels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content