Salade van gepofte druiven

  • Moeilijkheid

Een recept van Martha Delangrange.

Voor 4 personen als bijgerecht

  • 400 g druiven, rood of wit: kies wat je lekker vindt
  • enkele takjes tijm
  • 5 el olijfolie
  • 6 el rodewijnazijn
  • 3 el honing
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl venkelzaad
  • zwarte peper en zout
  • 100 g waterkers
  • 50 g kiemen (luzerne, broccoli of andere kiemgroenten werken allemaal)

Voor de dressing:

  • 20 ml wittewijnazijn
  • 25 ml olijfolie
  • 1 tl graanmosterd
  • zwarte peper en zout

Extra:

  • 1 el vijgenconfituur (of eender welke andere confituur die je in je koelkast hebt staan)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Leg de druiven in de ovenschaal: de hele tros mĆ©t steeltjes, of enkel de losse druiven die je van de tros hebt geritst, het kan allebei.

2. Meng in een kommetje de afgeritste blaadjes tijm, olijfolie, rodewijnazijn, honing, laurier, venkelzaad, peper en zout. Giet over de druiven en zet in de oven. Gril 25 minuten of tot de druiven openbarsten. Als je de tros in zijn geheel grilt, kan dit wat langer duren.

3. Maak de dressing door alle ingrediƫnten in een bokaal te doen. Sluit af met een deksel en schud stevig.

4. Verdeel de waterkers en kiemen op een schotel. Leg de druiven erbovenop. Schep het sap dat vrijgekomen is in de bakschaal over de druiven. Werk af met de dressing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content