Salade van gemarineerde zalm, sint-jakobsvruchten en mango

  • Moeilijkheid

Voor 4:

400 g zalmfilet

1 limoen

olijfolie

1 el vloeibare honing

1 tl roze peper

1 mango

3 el room

200 g raketsla (rucola)

8 sint-jakobsvruchten (zonder koraal)

enkele toefjes verse kervel

Snij de zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm en marineer deze minstens 2 uur in een mengeling van sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, zwarte peper en een snuifje zout.

Mix het vruchtvlees van de mango met 3 eetlepels room en de roze peper. Verwarm de oven op 175°C.

Bak de sint-jakobsvruchten maximum twee minuten aan elke kant en hou apart. Bak de uitgelekte zalmblokjes gaar.

Bestrijk de sint-jakobsvruchten met de vloeibare honing en zet even in de oven tot de honing karameliseert.

Schik de raketsla op de borden. Leg per bord twee sint-jakobsvruchten in het midden en schik de zalmblokjes er omheen.

Lepel de mangosaus uit en versier met de kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content