Salade van gebakken reepjes eendenborst
Nodig voor vier :
Nodig voor vier :
200 g jonge spinazie
75 g rucola (fakultatief)
200 g eendenborst
de vetlaag van de eendenborst
8 grote saliebladeren
8 kerstomaatjes
olijfolie
peper en zout
De spinazie van de harde steeltjes ontdoen. De spinazie- en rucolablaadjes spoelen, droog zwieren en over vier borden verdelen. Kruiden met peper, zout en een scheutje olijfolie. De losgesneden vetrand van de eendenborst in een braadpan doen en een gedeelte van het vet smelten. De borst in reepjes snijden en de lamellen in het eendenvet bakken (2 minuten op groot vuur). De reepjes kruiden met zout en peper en verdelen over de salade. De salieblaadjes 1 minuut in hete olie frituren. De borden garneren met kerstomaatjes en salieblaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier