Ingrediënten

 • Voor 4 personen
 • 4 langoustines
  4 artisjokken
  4 tomaten
  1 krop frisée salade
  4 eetlepels yoghurt
  1/2 teentje look
  peper en zout
  1 bos bieslook
  gehakte bladpeterselie
  1 dl olijfolie "eerste persing"

Bereidingswijze

Maak de artisjokken schoon en kook deze in water met citroensap en zout.

Ontdoe het vel van de tomaten door ze een vijf tal seconden in kokend water onder te dompelen en daarna in ijswater koud te spoelen. Snijd ze in vieren, ontdoe ze van zaad en leg ze in wat olijfolie peper en zout.

Pel de langoustines, maar laat het staartje eraan zitten, bestrooi met peper en zout en daarna kort bakken.

Ontdoe de avocado van schil en pit. Maak de frisee sla schoon, maar gebruik alleen het binnenste, dit is mooi geel en niet bitter.

Neem nu een inox ring en leg onder in de artisjok, dan de avocado en frisee sla en stapel zo op.

Zorg dat U tussen elke laag een beetje peper en zout strooit, en besprenkel met olijfolie..

Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum.

Bereidingswijze Maak de artisjokken schoon en kook deze in water met citroensap en zout. Ontdoe het vel van de tomaten door ze een vijf tal seconden in kokend water onder te dompelen en daarna in ijswater koud te spoelen. Snijd ze in vieren, ontdoe ze van zaad en leg ze in wat olijfolie peper en zout. Pel de langoustines, maar laat het staartje eraan zitten, bestrooi met peper en zout en daarna kort bakken. Ontdoe de avocado van schil en pit. Maak de frisee sla schoon, maar gebruik alleen het binnenste, dit is mooi geel en niet bitter. Neem nu een inox ring en leg onder in de artisjok, dan de avocado en frisee sla en stapel zo op. Zorg dat U tussen elke laag een beetje peper en zout strooit, en besprenkel met olijfolie.. Een recept van Alex Clevers, sterrenchef van restaurant Vivendum.