Voor 4:

twee handvollen rode zuring

200 g kerstomaatjes

6 vijgen

4 lente-uitjes

1 rode ui

3 el geroosterde pompoenpitten

2 sneden witbrood

50 g boter

200 g ontbijtspek (dun gesneden)

4 el balsamicoazijn

3 el stroop

peper, zout

Was de zuring en laat goed uitlekken. Meng met gesneden tomaatjes en vijgen. Snij de lente-ui en rode ui en meng met de pompoenpitten onder de salade. Snij het brood in blokjes en bak krokant in een beetje boter. Haal uit de pan en bak het in stukjes gesneden spek krokant. Blus met de azijn en stroop. Kruid de salade met peper en zout, en werk af met de broodcroutons en het spek.

Voor 4:twee handvollen rode zuring200 g kerstomaatjes6 vijgen4 lente-uitjes1 rode ui3 el geroosterde pompoenpitten2 sneden witbrood50 g boter200 g ontbijtspek (dun gesneden)4 el balsamicoazijn3 el strooppeper, zoutWas de zuring en laat goed uitlekken. Meng met gesneden tomaatjes en vijgen. Snij de lente-ui en rode ui en meng met de pompoenpitten onder de salade. Snij het brood in blokjes en bak krokant in een beetje boter. Haal uit de pan en bak het in stukjes gesneden spek krokant. Blus met de azijn en stroop. Kruid de salade met peper en zout, en werk af met de broodcroutons en het spek.