Salade met kip, scampi en vermicelli

© Getty

Voor 4 personen
  • 100 g fijne vermicelli
  • 1/2 l bouillon
  • 3 scampi’s
  • 100 g kipfilet
  • 1 stukje gember
  • 1 el zoute sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • verse koriander
  • Thais basilicum
  • lavas
Bereiding
  1. De kip in blokjes snijden en met de helft van de gemengde kruiden, sojasaus en een stukje versneden gember gaarkoken in 0,5 l bouillon. Tijdens de laatste minuut de scampi’s meekoken.
  2. De bouillon zeven. De vermicelli gaarkoken in de bouillon, in stukken van 10 cm snijden en laten afkoelen.
  3. Kip en scampi’s hakken met het mes of met behulp van een foodprocessor.
  4. De dressing maken van de vissaus, limoensap, geplette knoflook en suiker.
  5. De vermicelli, het gehakt van kip en scampi’s, verse kruidenblaadjes en dressing mengen en serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content