Salade met kip, scampi en vermicelli
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 100 g fijne vermicelli
- 1/2 l bouillon
- 3 scampi’s
- 100 g kipfilet
- 1 stukje gember
- 1 el zoute sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 el suiker
- 2 el limoensap
- 2 el vissaus
- verse koriander
- Thais basilicum
- lavas
Bereiding
- De kip in blokjes snijden en met de helft van de gemengde kruiden, sojasaus en een stukje versneden gember gaarkoken in 0,5 l bouillon. Tijdens de laatste minuut de scampi’s meekoken.
- De bouillon zeven. De vermicelli gaarkoken in de bouillon, in stukken van 10 cm snijden en laten afkoelen.
- Kip en scampi’s hakken met het mes of met behulp van een foodprocessor.
- De dressing maken van de vissaus, limoensap, geplette knoflook en suiker.
- De vermicelli, het gehakt van kip en scampi’s, verse kruidenblaadjes en dressing mengen en serveren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier