Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 100 gr rucola (roquette of raketsla)
  • 1 appel
  • 50 gr pijnboompitten
  • 4 ansjovis filets
  • 2 ronde geitenkaasjes
  • olijfolie om te bestrijken
  • vinaigrette

Bereid eerst de vinaigrette. Was en droog de rucola en vermeng ze met een beetje van de dressing. Was de appel, verdeel hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder toevoeging van vet tot ze lichtbruin zijn. Maak op het bord een krans van halve bladen rode sla en grote bladen basilicum.

Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats ze onder een hete grill tot de bovenkant nèt begint te smelten. Verdeel de rucola over de borden, verdeel hierover de partjes appel en strooi er de pijnboompitten over. Plaats de kaasjes midden op de salade en giet er nog wat van de dressing omheen. Maal nog wat verse peper over de salade.


Tip: Uiteraard kan deze salade met andere slasoorten dan rucola gemaakt worden, maar de nootachtige pittigheid van de rucola past perfect bij de geitenkaas. In het seizoen kan men de appel vervangen door b.v. een combinatie van gepelde druiven en bleekselderij of door verse vijgen.

Bereid eerst de vinaigrette. Was en droog de rucola en vermeng ze met een beetje van de dressing. Was de appel, verdeel hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder toevoeging van vet tot ze lichtbruin zijn. Maak op het bord een krans van halve bladen rode sla en grote bladen basilicum. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats ze onder een hete grill tot de bovenkant nèt begint te smelten. Verdeel de rucola over de borden, verdeel hierover de partjes appel en strooi er de pijnboompitten over. Plaats de kaasjes midden op de salade en giet er nog wat van de dressing omheen. Maal nog wat verse peper over de salade. Tip: Uiteraard kan deze salade met andere slasoorten dan rucola gemaakt worden, maar de nootachtige pittigheid van de rucola past perfect bij de geitenkaas. In het seizoen kan men de appel vervangen door b.v. een combinatie van gepelde druiven en bleekselderij of door verse vijgen.