Salade met parmezaankaas en blokjes gebakken eendenborst
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
150 g blaadjes raketsla
100 g eikenbladsla
200 g parmezaankaas, vers in schilfers geraspt
200 g gerookte eendenborst
200 g dooierzwammen (facultatief)
2 dl olijfolie extra vierge
2 soeplepels rode-wijnazijn
1 koffielepel acaciahoning, 1 soeplepel mosterd, zout en versgemalen zwarte peper
Meng de mosterd, azijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een vinaigrette. Snijd de eendenborst in blokjes en bak deze krokant. Was de dooierzwammen snel, droog de paddestoelen en bak ze in olijfolie. Kruid de paddestoelen met peper en zout. Was en droog de raketsla en de eikenbladsla en meng de twee in een ruime slakom. Kruid de salade juist voor het opdienen met de vinaigrette en verdeel de salade over vier borden. Voeg de dooierzwammen toe. Bestrooi met blokjes eendenborst en schilfers parmezaankaas.
Patricia dient deze bereiding op als voorgerecht of als salade na een bereiding met deegwaren.
De eendenborst kan men vervangen door gebakken eendenmaag of lever van eend of kip.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier