Salade met parmezaankaas en blokjes gebakken eendenborst

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

150 g blaadjes raketsla

100 g eikenbladsla

200 g parmezaankaas, vers in schilfers geraspt

200 g gerookte eendenborst

200 g dooierzwammen (facultatief)

2 dl olijfolie extra vierge

2 soeplepels rode-wijnazijn

1 koffielepel acaciahoning, 1 soeplepel mosterd, zout en versgemalen zwarte peper

Meng de mosterd, azijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een vinaigrette. Snijd de eendenborst in blokjes en bak deze krokant. Was de dooierzwammen snel, droog de paddestoelen en bak ze in olijfolie. Kruid de paddestoelen met peper en zout. Was en droog de raketsla en de eikenbladsla en meng de twee in een ruime slakom. Kruid de salade juist voor het opdienen met de vinaigrette en verdeel de salade over vier borden. Voeg de dooierzwammen toe. Bestrooi met blokjes eendenborst en schilfers parmezaankaas.

Patricia dient deze bereiding op als voorgerecht of als salade na een bereiding met deegwaren.

De eendenborst kan men vervangen door gebakken eendenmaag of lever van eend of kip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content