Voor- of tussengerecht voor 4 personen:
400 gram zalmfilet
150 gram gesneden gerookt ontbijtspek
2 tomaten
100 gram frisée sla
110 veldsla
110 gram haricots verts
verse kruiden zoals kervel, basilicum, bladpeterselie
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
0,2 liter bouillon
1 sjalotje
peper en zout
Snipper het sjalotje fijn voor de dressing en klop dit met azijn, bouillon, peper en zout en tenslotte de olijfolie tot een egale dressing. Laat de dressing ongeveer 1 uur bij kamertemperatuur staan. Was en droog de slasoorten. Blancheer de haricots verts. Kruis de tomaten in, dompel ze even onder in kokend water, ontvel ze, verwijder de kern en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de groenten, fijngehakte groene kruiden en de sla en bestrooi met peper en zout. Bak de plakjes spek zachtjes uit. Verdeel de zalm in dobbelstenen. Neem het spek uit de pan en bak de blokjes zalm in 1,5 tot 2 minuten half gaar. Verdeel de sla over vier borden en schenk de dressing erover. Leg de zalm en spek op de salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier