Voorgerecht voor 4 personen
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie, extra virgin
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel verse tijm, gehakt
zout en versgemalen peper
Voor de salade:
ca. 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio)
2 kleine rode appels
citroensap
50 gram walnoten
2 ronde geitenkaasjes
olijfolie om te bestrijken
evt. verse tijm om te garneren
Meng alle ingrediƫnten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.
Bereidingstijd 15 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier