Salade met geitenkaas en appel

  • Moeilijkheid

Voorgerecht voor 4 personen

Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie, extra virgin

1 eetlepel rode wijnazijn

1 theelepel grove mosterd

1 theelepel verse tijm, gehakt

zout en versgemalen peper

Voor de salade:

ca. 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio)

2 kleine rode appels

citroensap

50 gram walnoten

2 ronde geitenkaasjes

olijfolie om te bestrijken

evt. verse tijm om te garneren

Meng alle ingrediƫnten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.

Bereidingstijd 15 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content