Salade met geitenkaas en appel

Salade met geitenkaas en appel
© Getty
Voor 4 personen
Dressing
  • 3 el olijfolie, extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el verse tijm, gehakt
  • zout
  • versgemalen peper
Salade
  • ± 100 gram gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio)
  • 2 kleine rode appels
  • citroensap
  • 50 gram walnoten
  • 2 ronde geitenkaasjes
  • olijfolie
  • verse tijm om te garneren
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
  2. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete gril tot de bovenkant net begint re smelten. Leg de geitenkaas op het midden van de salade met appel en besprenkel met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer met een takje verse tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content