Salade met eendeborst en wasabi dressing

  • Moeilijkheid

Voorgerecht voor 4 personen:

120 gram gerookte eendenborst in plakjes

1 zakje gemengde salade

1 eetlepel geroosterd sesamzaad

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel honing

1 theelepel wasabi (Japanse mosterd)

1 dl extra vierge olijfolie

zout

Klop in een kom de honing, wasabi en azijn door elkaar. Voeg in een dun straaltje de olijfolie toe terwijl u blijft kloppen. Maak de dressing op smaak met zout. Verdeel de sla op het midden van de borden, leg de plakjes eendenborst er in een krans tegenaan. Bestrooi met sesamzaad en sprenkel de dressing er omheen.

Deze pittige dressing combineert ook uitstekend met gerookte kip en diverse gerookte vissoorten. Wasabi wordt gemaakt van de nog groene mierikswortel en is behoorlijk scherp!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content