Saffraanstaartvis

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 kg gefileerde staartvis, in blokjes

1 fijngehakte sjalot

1 glas witte wijn,

2 dl room

1 capsule saffraandraadjes

1 preiwit

2 wortelen

50 g kervel

olijfolie

peper en zout

bloem

Dep de visblokjes droog, kruid ze met peper en zout en wentel ze door de bloem. Verhit wat olijfolie in een pan en kleur de vis mooi aan. Fruit de saffraandraadjes even mee en strooi dan de sjalotsnippers in de pan. Overgiet met de wijn en voeg na het verdampen de room toe. Laat 8 minuten zachtjes onder deksel sudderen.

Maak intussen de prei en de wortelen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Roerbak die kort in hete olijfolie. Kruid met wat peper en zout. Roer de vis en de groenten door elkaar en verdeel de bereiding over warme borden. Versier met kervel.

Bereidingstijd: 60 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content