Saffraankulfi met bladgoud en exotische salsa
Voor 20 porties:
Voor 20 porties:
1 flinke pluk saffraandraadjes
2,5 dl melk
150 g amandelpoeder
50 g suiker
2,5 dl limoensap
5 dl geëvaporeerde melk
4 blaadjes bladgoud
Voor de salsa:
25 g pijnboompitten
50 g gekonfijte kersen
50 g gedroogde abrikozen
50 g dadels
pitjes van 1/2 granaatappel
1 el munt
1 el basilicum
sap van 1 limoen
Doe de saffraandraadjes in de melk en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken. Pureer alle ingrediënten, behalve het bladgoud, tot een homogeen mengsel. Giet het kulfimengsel in vormpjes van 0,6 dl en zet deze 1 nacht in de diepvries.
Rooster de pijnboompitten. Snij de gekonfijte en gedroogde vruchten fijn en meng ze met de granaatappelpitten en pijnboompitten. Snij de kruiden fijn en meng ze door de salsa met het limoensap. Zet de salsa 1 nacht opzij.
Ontvorm de kulfi’s en breng het bladgoud met de punt van een mes voorzichtig aan op de ijsjes. Dien op met de salsa.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier