Sabayon

© Diane Hendrikx

Voor 4 personen

Sabayon
  • 5 eierdooiers
  • 50 g griessuiker
  • 2 dl bier
  • een snuifje zout.
IJs van witte chocolade
  • 1 l room
  • 300 g witte chocolade
  • 2 eierdooiers

Bereiding

  1. Smelt de chocolade in een deel van de room. Klop de eierdooiers met de rest van de room en voeg samen. Draai tot ijs in de ijsmachine. U kunt het mengsel ook in een bakje in de diepvries zetten en nu en dan met een vork omroeren.
  2. Bereid de sabayon. Klop de eierdooiers met het bier los in een hoge pan. Voeg al roerend de suiker en een snuifje zout toe. Zet de pan op een zacht vuur en klop op tot een schuimige, homogene massa.
  3. Doe bolletjes chocolade-ijs in vier glazen en giet de sabayon uit. Dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content