Voor 4:

  • 500 g kippenfilets
  • 1 ei
  • 100 gedroogde pruimen
  • 100 g paneermeel
  • 1 teentje look
  • 200 g ham
  • 2 el gehakte peterselie
  • 50 g witte kaas (of room)
  • peper uit de molen, zout
  • 3 el olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el mosterd

Snij de filets in grove stukken, hak fijn in een blender. Klop het ei los en voeg toe. Snij de gedroogde pruimen in fijne stukjes, wentel ze even door het paneermeel en doe bij het kippenmengsel. Hak de knoflook fijn, snij de ham, doe bij de kip. Voeg 1 el fijngehakte peterselie en de witte kaas toe. Kruid bij.

Verhit de olie in een pan, bak de balletjes aan alle kanten aan. Zet het vuur laag, laat nog 10 min. verder bakken, draai ze geregeld om zodat ze gelijkmatig goud kleuren. Giet er de kippenbouillon bij, laat nog 15 min. verder garen.

Haal de balletjes uit de pan, roer de mosterd door het kookvocht, werk af met 1 el peterselie.

TIP: De balletjes krijgen geen extra zout, de ham bevat er al genoeg.