Rundvlees met oesters

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

2 stukken ossenhaas of dunne lende van 300 à 400 g

20 holle oesters

2 teentjes knoflook

2 sjalotten

1 klontje boter

6 el slagroom

2 el cognac

1 el mosterd (bij voorkeur zachte)

1 el extra vierge olijfolie

1 koffielepel Engelse saus

2 mooie takken gladbladige peterselie

zout, peper uit de molen

Hak de peterselie, look en sjalot en meng in een kom. Open de oesters boven een puntzeef over een kom om het oesternat op te vangen. Snij de stukken gebraad in twee in de dikte, maar laat de twee delen aan elkaar zitten. Sla open, bestrijk de snijvlakken met mosterd en sla weer dicht. Laat rusten.

Doe in een sauteerpan het oesternat, het peterseliemengsel, de room, 1 koffielepel cognac, 1 koffielepel boter en maal er peper over. Laat zachtjes inkoken tot sausdikte.

Giet de olie in een koekenpan en voeg er de rest van de boter bij. Kruid het vlees met peper en zout en laat de steaks aan beide kanten 2 tot 3 minuten bruinen. Flambeer met een scheutje cognac. Hou het vlees warm op een verwarmde schotel en dek het af met aluminiumfolie. Giet het braadvocht bij het ingekookte oesternat, voeg er de Engelse saus bij en 1 koffielepel cognac. Peper zo nodig bij.

Verdeel het vlees over vier warme borden en laat twee oesters tussen de flappen van elke portie vlees glijden. Voeg de rest van de oesters bij de saus om ze te warmen (15 seconden). Schep de saus in de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content