Voor 4:
Rundertartaar:
250 g ossenhaas (liefst fijn doorregen met vet)
1 bundel lente-ui
fleur de sel
peper van de molen (liefst zwarte)
goede olijfolie (bv. Neus van La Buena Tierra)
Tartaar van king crab:
100 g gekookt vruchtvlees van king krab (liefst vers)
versgedraaide mayonaise
fleur de sel
peper van de molen
Groenekruidensaus met kalfshersens:
1 handvol platte peterselie
1 handvol verse jonge bladspinazie
1 dl xeresazijn
1 dl goede olijfolie
1 scheut water
100 g gekookte kalfshersens
peper en grof zeezout
Garnituur:
mizuna- of raketsla
Snij de filet pur met de hand in brunoise van ca. 1/2 cm. Hak het vlees zeker niet, want dan gaat de structuur verloren. Breng op smaak met olijfolie, versneden lente-ui, zout en versgemalen peper. Bereid de tartaar van king crab op dezelfde manier, breng op smaak met een weinig mayonaise.
Doe voor de vinaigrette olijfolie en water in de blender, voeg de groene kruiden toe en mix kort en krachtig. Voeg de gekookte kalfshersens toe, breng op smaak met xeresazijn, peper en zout.
Schik de mizuna in een kroon op het bord. Leg de rundertartaar in een ring op de sla en daarop de krabtartaar. Versier het gerecht met een streepje groenekruidenvinaigrette.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier