Rundergebraad met paddenstoelen

Een lekker klassiek gerecht met rundergebraad, saus en paddenstoelen. Daarvoor hoeft het echt geen zondag te zijn.

Voor 4 personen
  • 1 kg rundergebraad
  • zout, zwarte peper
  • 50 g boter
  • 1 kop vleesfond
  • 1 kg gemengde paddenstoelen
Voor de marinade
  • 3 koppen rode wijn
  • 4 soeplepels olie
  • 1 kop water
  • 1 versneden ui
  • 1 versneden wortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 laurier blaadjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 koffielepels gehakte peterselie
Bereiding
  1. Kruid het vlees met zout en peper. Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg het vlees toe en bewaar het acht uur op kamertemperatuur ondergedompeld in de marinade. Keer het vlees regelmatig.
  2. Haal het uit de marinade en dep droog. Laat boter smelten, laat het gebraad aan alle kanten korsten en plaats het in een ovenschaal.
  3. Kook de baksappen met de fond al roerende los en giet dit vocht bij het vlees. Dek de schaal af en plaats 40 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Voeg de gezeefde marinade toe en houd nog een uur in de oven. Dik de saus, indien gewenst, met een weinig opgelost maïszetmeel.
  4. Maak de paddenstoelen schoon en bak in wat boter. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd van het vlees de paddenstoelen toe aan de ovenschotel.
  5. Snijd het rundergebraad in schijven en serveer met saus en paddenstoelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content