,5 liter bruine fond
1 theelepel grofgeplette witte peperkorrels
zout
snuif cayennepeper
Voor de clarif:
350 g gemengd gehakt
1/3 preiwit
1/3 bleekselderijstengel
1 kleine wortel
1 el tomatenpuree
kruidentuil
5 eiwitten
Voor de afwerking:
1 kleine wortel
Â1/4 kleine komkommer
50 g shiitake
boter
Ontvet de fond of bouillon grondig. Kruid goed met peper, zout en cayennepeper. Snijd de groenten in grove julienne. Meng de ingrediÔnten voor de clarif en voeg bij de fond, meng goed door elkaar. Breng al roerend aan de kook op een matig vuur. De eiwitten in de clarif zullen beginnen stollen en wit kleuren. Stop met roeren en draai het vuur laag.
Laat de fond zacht pruttelen, de clarif zal een dikke koek vormen die boven komt drijven. Laat zo zacht 2 uur pruttelen tot de clarif gaar is. Hij zal openbreken en naar de bodem zakken. Scheid de geklaarde consommé voorzichtig van de clarif en giet door een neteldoek.
Snijd wortel en komkommer in fijne brunoise, snijd de champignons in plakken en bak in boter. Serveer in de soep.
Tijd: 35 min. + 2 uur
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier