Rundercarpaccio met mascarpone, mierikswortel, radijs en rode biet

© Getty
Voor 4 personen
  • 1,5 kg krielaardappelen (eventueel nieuwe aardappelen)
  • 3 takken rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 6 el mascarpone
  • 6 el volle melk
  • 3 el mierikswortelpuree
  • 2 el sojasaus
  • 2 el limoensap
  • 700 g runderfilet
  • boter
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 bos radijzen
  • 4 lente-uien
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 kleine gekookte rode bieten
  • 2 takken verse tijm
Bereiding
  1. Spoel de aardappelen en doe in een met olijfolie ingesmeerde schotel. Rits de rozemarijn af boven de aardappelen, kruid met peper en zout en zet 1 uur in een oven van 180°C. Draai regelmatig om.
  2. Meng de mascarpone met melk, mierikswortel, sojasaus en limoensap en kruid met peper en zout. Zet koud. Bak het vlees langs alle kanten aan in boter en olijfolie. Kruid royaal met zwarte peper en zout en laat rusten. Snij in dunne plakken en schik op een grote schotel.
  3. Snij de radijzen, lente-ui en Spaanse peper in flinterdunne plakken en strooi over het vlees. Snij de rode biet in dobbelstenen, bak 2 minuten in olijfolie en voeg verse tijm toe, kruid met peper en zout. Strooi over het vlees. Lepel de dikke mierikswortelsaus over het vlees en kruid met peper en zout. Serveer met de aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content