Rozijnen-uichutney

  • Moeilijkheid

90 g rozijnen

60 g boter

1 el olijfolie

3 grote, gele uien, in dunne halve ringen

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel kurkumapoeder

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel gemberpoeder

een snuifje saffraan

60 g bruine suiker

Doe de rozijnen in een kom. Giet er 3 dl kokend water op en zet ze weg. Smelt de boter zachtjes in een grote koekenpan. Voeg olijfolie, ui en knoflook toe en bak alles al roerend tot de ui begint te karameliseren. Roer de specerijen erdoor en bak alles 1 minuut vooraleer de rozijnen met water aan toe te voegen. Voeg de bruine suiker toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot het water is ingekookt en het mengsel een chutney-achtige substantie vormt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content