Voor 4 personen:
1/2 knolselder
2 gekookte rode bieten
150 gram mengeling van diverse kruiden en scheuten
peper en zout
korianderzaad
50 gram walnoten
scheuten van rode biet
Vinaigrette:
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels limoensap
peper en zout
De knolselder en de bieten in dunne schijfjes snijden en deze met een uitsteker gelijkvormig maken. De schijfjes knolselder kort bruinen in een pan met antikleeflaag. De schijfjes zoals een rozet op borden schikken, kruiden met grofgemalen peper, zout en vermalen korianderzaad. Een weinig limoensap en notenolie over de groenten sprenkelen. De vinaigrette samenstellen: de notenolie en olijfolie met limoensap, peper en zout opkloppen. De kruiden en scheuten wassen, drogen, mengen met een weinig vinaigrette en in hoopjes midden op de rozet schikken. Versieren met vinaigrette, druppels sap van rode biet en walnoten. Bietscheuten over de rand van het bord strooien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier