Ingrediënten

  • 200 g fijngesnipperde rozenbottels
  • 200 g zachte boter
  • 180 g fijne suiker
  • 4 eieren
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • een snuifje zout

Ontdoe de rozenbottels van hun steeltje en kelkblaadjes, snij in tweeën en verwijder de harige zaadjes. Was de halve rozenbottels, snij in fijne snippers en blancheer ze kort in kokend water. Roer de boter met de suiker tot een zachte massa. Splits de eieren en voeg het eigeel toe. Klop het eiwit stijf en houd opzij.

Zeef het meel en voeg het toe aan het botermengsel. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Roer ten slotte het snuifje zout en de snippers rozenbottels door het deeg. Laat 45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180° C.

Ontdoe de rozenbottels van hun steeltje en kelkblaadjes, snij in tweeën en verwijder de harige zaadjes. Was de halve rozenbottels, snij in fijne snippers en blancheer ze kort in kokend water. Roer de boter met de suiker tot een zachte massa. Splits de eieren en voeg het eigeel toe. Klop het eiwit stijf en houd opzij. Zeef het meel en voeg het toe aan het botermengsel. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Roer ten slotte het snuifje zout en de snippers rozenbottels door het deeg. Laat 45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180° C.