Voor 10-14 personen

10 g gedroogde gist

420 g bloem

80 ml olijfolie, extra vierge + extra

1,5 el gedroogde rozemarijn

1 tl zout

Fijngesneden Italiaanse vleeswaren (salumi)

Bereidingswijze

Maak de focaccia. Los de gist op in 300 ml lauw water. Voeg bloem, olijfolie en zout toe en kneed tot een zacht, elastisch deeg. Doe het deeg in een met olie ingevette kom. Bedek met plasticfolie en laat het deeg ongeveer een uurtje rijzen tot het verdubbeld is in volume.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed het deeg nog eens goed en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van 20 cm x 30 cm. Leg het deeg op een ingevette bakvorm van 20 cm x 30 cm en bedek het met een keukenhanddoek. Laat het deeg 30 minuten tot een uur rijzen.

Duw met je vinger putjes in het deeg en bestrooi het met rozemarijn en zout. Besprenkel met flink wat olijfolie en bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de focaccia goudbruin is. Laat de focaccia 5 minuten afkoelen in de bakvorm en nadien op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur of serveer warm. Serveer de focaccia met de salumi.

Voor 10-14 personen10 g gedroogde gist420 g bloem80 ml olijfolie, extra vierge + extra1,5 el gedroogde rozemarijn1 tl zoutFijngesneden Italiaanse vleeswaren (salumi)BereidingswijzeMaak de focaccia. Los de gist op in 300 ml lauw water. Voeg bloem, olijfolie en zout toe en kneed tot een zacht, elastisch deeg. Doe het deeg in een met olie ingevette kom. Bedek met plasticfolie en laat het deeg ongeveer een uurtje rijzen tot het verdubbeld is in volume.Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneed het deeg nog eens goed en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van 20 cm x 30 cm. Leg het deeg op een ingevette bakvorm van 20 cm x 30 cm en bedek het met een keukenhanddoek. Laat het deeg 30 minuten tot een uur rijzen.Duw met je vinger putjes in het deeg en bestrooi het met rozemarijn en zout. Besprenkel met flink wat olijfolie en bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de focaccia goudbruin is. Laat de focaccia 5 minuten afkoelen in de bakvorm en nadien op een rooster. Laat afkoelen tot kamertemperatuur of serveer warm. Serveer de focaccia met de salumi.