Roze garnalen met groene kerrie (gaeng kheow wan goong)

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

450 g rauwe roze garnalen

1 takje citroengras

4 limoenblaadjes* of 1 el limoenraspsel

1,5 el plantaardige olie

2 el Thaise groenekerriepasta

2 el lichte vis- of sojasaus

2 tl suiker

400 ml kokosmelk uit blik

1 handjevol gesneden basilicumblaadjes

Pel de garnalen en gooi de schalen weg. Neem een puntig mesje en verwijder het donkere darmkanaaltje aan de rugzijde van de garnalen. Was de garnalen met koud water. Spoel ze goed af en leg ze op keukenpapier te drogen.

Schil het takje citroengras tot aan de zachte, wittige kern. Snij deze fijn. Snipper de limoenblaadjes.

Laat een wok of een grote sauteerpan flink heet worden op hoog vuur. Giet er de olie in en voeg de kerriepasta toe. Sauteer gedurende 2 minuten. Voeg het citroengras, de limoenblaadjes of citroenraspsel, de vissaus, de suiker en de kokosmelk toe. Zet op een laag pitje en laat 5 minuten doorpruttelen.

Doe er vervolgens de garnalen bij en laat nog een 5-tal minuten op het vuur staan. Roer af en toe. Voeg, zodra de garnalen gaar zijn, de basilicumblaadjes toe en meng alles goed door elkaar. Schep op een bord en dien meteen op.

* De limoenblaadjes die in de keuken gebruikt worden zijn die van de Kaffir lime (Citrus hystrix). In combinatie met citroengras vormen ze een van de grote klassiekers uit de Thaise en Zuidoost-Aziatische keuken en brengen ze bijvoorbeeld soepen, salades en kerriegerechten op smaak. Neem wel altijd verse en zo jong mogelijke blaadjes, want die zijn het makkelijkst te verteren. U kunt ze eventueel vervangen door limoenraspsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content