Roulade van pollak en jonge spinazie

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

400 g pollakfilet (zonder vel)

200 g jonge spinazie

100 g wit brood

1 eigeel

1 polderaardappel

4 trostomaten

1 fijn versnipperde ui

1 teentje look

nootmuskaat

olijfolie

enkele kruidenblaadjes

peper en zout

Snij de pollakfilet in dunne plakken en maak de spinazie schoon. Hak de restjes vis fijn en vermeng ze met door een zeef gewreven wit brood en het eigeel. Kruid de visfarce met peper, zout en nootmuskaat. Leg een vel plastiekfolie op tafel, plaats er een laag pollak op, daarop een laagje visfarce en daarop een laagje rauwe spinazie. Herhaal dit nogmaals. Rol alles stevig op tot een vaste worst. Gaar de visworst 20 minuten in een stoomketeltje (of plaats hem 20 minuten in de oven op 200°C in een afgedekt ovenschaaltje met wat water). Snij de aardappel met een mandoline (rasp) in flinterdunne plakjes en frituur de plakjes 3 minuten op 180°C.

Voor de tomatencoulis : pel de trostomaten, snij ze in vier stukken en verwijder de zaadjes. Giet wat olijfolie in een wok, knijp er een teentje look in, voeg de fijn versnipperde ui en het vruchtvlees van de tomaten toe, kruid met peper en zout. Zeef het vocht en de zaadjes van de tomaten en doe dit in de wok, laat 10 minuten sudderen en zeef de tomatencoulis.

Giet wat tomatencoulis op een bord. Verwijder de plastiek van de visworst en snij hem in acht stammetjes. Plaats twee stammetje midden de tomatencoulis en garneer met de aardappelchips en een kruidenblaadje.

Voorbereiding : 20 minuten

Bereidingstijd : 20 minuten

Tip: Dit visgerecht kunt u met eender welke vissoort klaarmaken: wijting, koolvis, pladijsÂ… Kijk dus naar het visaanbod van de dag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content