Voor 4:

boter, 1 rosbief van 1 kg, peper en zout, 1 kg wortelen, 350 g erwten, 1 fijngesnipperde ui, 1 kg aardappelpuree (opgewerkt met 100 g boter en 3 eierdooiers), bloem, 3 eiwitten, paneermeel

Bereidingswijze:

Smelt voor de rosbief boter in een pan en bak er het driehoekige stuk rosbief lang alle kanten in aan. Kruid rondom met peper en zout en zet in een oven van 200°C. Laat 35 min. braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal nadien uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Maak voor de groentenkrans de wortelen schoon, snij in plakjes en kook gaar. Stoof nadien smeuïg in boter met de ui. Blancheer de erwten, giet af en doe bij de wortelen. Kruid met peper en zout.

Spuit de afgekoelde aardappelpuree in dikke cilinders op bakpapier. Snij in kroketten van 5 cm lang. Wentel deze door de bloem en klop licht af. Klop de eiwitten los en haal er de kroketten door. Haal nadien meteen door het paneermeel. Laat 30 min. rusten en bak nadien krokant in hete frituurolie van 190°C. Serveer bij de rosbief en groentenkrans.

Voor 4: boter, 1 rosbief van 1 kg, peper en zout, 1 kg wortelen, 350 g erwten, 1 fijngesnipperde ui, 1 kg aardappelpuree (opgewerkt met 100 g boter en 3 eierdooiers), bloem, 3 eiwitten, paneermeelBereidingswijze:Smelt voor de rosbief boter in een pan en bak er het driehoekige stuk rosbief lang alle kanten in aan. Kruid rondom met peper en zout en zet in een oven van 200°C. Laat 35 min. braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht. Haal nadien uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.Maak voor de groentenkrans de wortelen schoon, snij in plakjes en kook gaar. Stoof nadien smeuïg in boter met de ui. Blancheer de erwten, giet af en doe bij de wortelen. Kruid met peper en zout.Spuit de afgekoelde aardappelpuree in dikke cilinders op bakpapier. Snij in kroketten van 5 cm lang. Wentel deze door de bloem en klop licht af. Klop de eiwitten los en haal er de kroketten door. Haal nadien meteen door het paneermeel. Laat 30 min. rusten en bak nadien krokant in hete frituurolie van 190°C. Serveer bij de rosbief en groentenkrans.