Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 2 stengels bleekselderij
  • 500 g grotchampignons of andere Parijse champignons
  • boter
  • 1,5 el bloem
  • 3 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • kruidentuil
  • 2 dl room
  • verse kervel

Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei. Houd een 8-tal champignons apart voor de garnering. Snijd ui, preiwit, selderij en champignons grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof de groenten er glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.

Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.

Snijd de rest van de champignons in fijne plakken. Doe in de soep en laat nog 5 min. goed doorkoken. Werk de soep af met verse kervel.

Maak de groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei. Houd een 8-tal champignons apart voor de garnering. Snijd ui, preiwit, selderij en champignons grof. Smelt boter in een ruime pan en stoof de groenten er glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur.Voeg de bouillon toe, kruid met peper, zout en kruidentuil. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef of mix ze fijn. Controleer de kruiding en werk af met room.Snijd de rest van de champignons in fijne plakken. Doe in de soep en laat nog 5 min. goed doorkoken. Werk de soep af met verse kervel.