Roomsoep met gamba’s en appeltjes

© Getty
Voor vier personen
  • 1,5 l gevogeltebouillon
  • 4 eierdooiers
  • 4 soeplepels room
  • 1 el currypoeder
  • 15 g bloem
  • 15 g boter
  • olie of boter om in te bakken
  • 1 à 2 teentjes knoflook.
  • Garnituur
  • 12 tot 20 gamba’s (naar formaat)
  • 1 appel
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. De gevogeltebouillon opwarmen. De boter smelten en de bloem toevoegen; door elkaar roeren en kort laten drogen. De kokende bouillon al roerend met een houten lepel onder de roux mengen. Aan de kook brengen en laten doorkoken.
  2. De gamba’s pellen, kruiden met geperste knoflook, peper en zout en in boter of olie bakken.
  3. De appel schillen. Het vruchtvlees in julienne snijden en besprenkelen met citroensap.
  4. Een liaison maken door eierdooiers en room te mengen. De hete soep voor het opdienen binden met de liaison (de soep mag niet meer koken, anders schiften de dooiers). De roomsoep garneren met gebakken gamba’s en staafjes appel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content