Voor 2 personen

1 el plantaardige olie

2 salsicciaworstjes met chilipeper of met venkel, gesneden in blokjes

1 sjalot

1 teentje knoflook

2 el oestersauspasta

1 el chilipasta

Chinese rijstwijn (Shaoxing) naar smaak

400 g ronde instantnoedels van udon (tarwemeel) of banh canh (rijst- en tapiocameel)

1 el suiker

1/2 boeket Thaise basilicum (zoete basilicum)

Bieslook

Koriander

Limoenzeste

Bereidingswijze

1. Bruin de worstblokjes in een grote koekenpan in plantaardige olie. Voeg de gehakte sjalot, knoflook en chilipeperpasta en de oestersaus toe. Glaceer het kookvocht met de Chinese wijn.

2. Voeg de noedels toe aan de pan.

3. Voeg aan het einde van het koken van de noedels een beetje suiker toe. Garneer met de helft van het fijngehakte basilicum.

4. Dressing: serveer in een soepbord de noedels met de rest van het basilicum, de koriander en bieslook. Eindig met limoenzeste voor een frisse toets.

1 el plantaardige olie 2 salsicciaworstjes met chilipeper of met venkel, gesneden in blokjes 1 sjalot 1 teentje knoflook 2 el oestersauspasta 1 el chilipasta Chinese rijstwijn (Shaoxing) naar smaak 400 g ronde instantnoedels van udon (tarwemeel) of banh canh (rijst- en tapiocameel) 1 el suiker 1/2 boeket Thaise basilicum (zoete basilicum) Bieslook Koriander Limoenzeste 1. Bruin de worstblokjes in een grote koekenpan in plantaardige olie. Voeg de gehakte sjalot, knoflook en chilipeperpasta en de oestersaus toe. Glaceer het kookvocht met de Chinese wijn. 2. Voeg de noedels toe aan de pan. 3. Voeg aan het einde van het koken van de noedels een beetje suiker toe. Garneer met de helft van het fijngehakte basilicum. 4. Dressing: serveer in een soepbord de noedels met de rest van het basilicum, de koriander en bieslook. Eindig met limoenzeste voor een frisse toets.