Voor 4 personen

1 ui, fijn gesnipperd

1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden

1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden

2 el boter

500 ml groentebouillon

1 blaadje laurier

2 takjes tijm

Peper en zout

2 el room

1/2 gekonfijte citroen

2 el amandelschilfers

1 el olijfolie

Bereidingswijze

Stoof de ui, pastinaak en selder aan in boter. Laat de groenten zacht worden, maar niet kleuren, zodat je een mooie witte soep hebt. Voeg de groentebouillon, tijm en laurier toe en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de room toe en kruid af. Laat de amandelen kleuren in een hete pan zonder vetstof. Laat ze op een bord afkoelen. Snijd het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen, zodat je alleen de schil overhoudt. Snijd de schil in kleine blokjes. Serveer de soep in glaasjes, werk af met de citroen, amandelen en een drupje olijfolie.

Voor 4 personen1 ui, fijn gesnipperd1 pastinaak, geschild en in blokjes gesneden1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden2 el boter500 ml groentebouillon1 blaadje laurier2 takjes tijmPeper en zout2 el room1/2 gekonfijte citroen2 el amandelschilfers1 el olijfolieBereidingswijzeStoof de ui, pastinaak en selder aan in boter. Laat de groenten zacht worden, maar niet kleuren, zodat je een mooie witte soep hebt. Voeg de groentebouillon, tijm en laurier toe en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de room toe en kruid af. Laat de amandelen kleuren in een hete pan zonder vetstof. Laat ze op een bord afkoelen. Snijd het vruchtvlees uit de gekonfijte citroen, zodat je alleen de schil overhoudt. Snijd de schil in kleine blokjes. Serveer de soep in glaasjes, werk af met de citroen, amandelen en een drupje olijfolie.