Rolletjes van appel met roomijs van rozemarijn

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor het rozemarijnijs:

5 dl mix voor vanilleroomijs

een bos verse rozemarijn

Voor de appelrolletjes:

1 Granny Smith

Voor de appelgelei:

5 dl sap van Granny Smith

sap van 1 citroen

takjes onzelievevrouwebedstro

50 g suiker

1,5 blaadjes gelatine

Voor de kokoscrème:

250 g ongesuikerde kokosmelk

75 g suiker

1,5 blaadje gelatine

Voor de ananasgranité:

1 l ananassap

300 g suiker S2

Rozemarijnijs: breng de helft van de melk en de helft room aan de kook met 2 takjes rozemarijn en de vanille. Laat 30 minuten trekken, zeef en roer met de dooiers en de suiker tot een gebonden saus. Doe er 3 takjes rozemarijn bij en zet een nacht in de ijskast. Zeef en draai er ijs van.

Appelrolletjes: snij de Granny Smith in plakjes, vul ze op met ijs en leg in de diepvriezer. Blancheer voor de appelgelei 3 appels met citroensap. Centrifugeer er het sap uit. Warm het sap lichtjes op en laat er het onzelievevrouwebedstro in trekken. Los de suiker en de gelatine op in wat warm appelsap en meng het onder de rest. Zet weg in de ijskast en haal er voor het serveren het onzelievevrouwebedstro uit.

Kokoscrème: warm de kokosmelk op m et de suiker, smelt er de gelatine in zet in de ijskast. Mix vlak voor het opdienen tot een gladde crème. Centrifugeer voor de ananasgranité twee rijpe ananassen en meng het sap met de suiker. Zet in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los. Schik per bord 3 appelrolletjes. Lepel er de kokoscrème rond en verdeel de granité. Werk af met de appelgelei, onzelievevrouwebedstro en driehoekige koekjes van bruine suiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content