Voor 4 personen:
Voor het rozemarijnijs:
5 dl mix voor vanilleroomijs
een bos verse rozemarijn
Voor de appelrolletjes:
1 Granny Smith
Voor de appelgelei:
5 dl sap van Granny Smith
sap van 1 citroen
takjes onzelievevrouwebedstro
50 g suiker
1,5 blaadjes gelatine
Voor de kokoscrème:
250 g ongesuikerde kokosmelk
75 g suiker
1,5 blaadje gelatine
Voor de ananasgranité:
1 l ananassap
300 g suiker S2
Rozemarijnijs: breng de helft van de melk en de helft room aan de kook met 2 takjes rozemarijn en de vanille. Laat 30 minuten trekken, zeef en roer met de dooiers en de suiker tot een gebonden saus. Doe er 3 takjes rozemarijn bij en zet een nacht in de ijskast. Zeef en draai er ijs van.
Appelrolletjes: snij de Granny Smith in plakjes, vul ze op met ijs en leg in de diepvriezer. Blancheer voor de appelgelei 3 appels met citroensap. Centrifugeer er het sap uit. Warm het sap lichtjes op en laat er het onzelievevrouwebedstro in trekken. Los de suiker en de gelatine op in wat warm appelsap en meng het onder de rest. Zet weg in de ijskast en haal er voor het serveren het onzelievevrouwebedstro uit.
Kokoscrème: warm de kokosmelk op m et de suiker, smelt er de gelatine in zet in de ijskast. Mix vlak voor het opdienen tot een gladde crème. Centrifugeer voor de ananasgranité twee rijpe ananassen en meng het sap met de suiker. Zet in de diepvriezer en roer om de 30 minuten los. Schik per bord 3 appelrolletjes. Lepel er de kokoscrème rond en verdeel de granité. Werk af met de appelgelei, onzelievevrouwebedstro en driehoekige koekjes van bruine suiker.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier