Rollade van wilde zalm, rozet van gerookte zalm

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

1 filet van wilde zalm (1 kg, niet te dik)

250 gr fijngesneden gerookte zalm

30 g oscieta-kaviaar

1/2 komkommer

2 dl room

plukjes verse kervel (garnituur)

Voor de (droge) marinade:

250 gram zout

50 gram zwarte peper

250 gram suiker

citroenschil

boeketje dille (fijngehakt)

Meng alle ingrediënten voor de ‘marinade’. Strooi de helft van de marinade in een schaal (even groot als de zalm), leg de zalmfilet erop en verdeel de rest over de vis. Zet 2 uur in de koelkast. Neem de vis uit de schotel, verwijder de overtollige marinade. Leg de zalm op een neteldoek en rol op tot een cilinder. Sluit de uiteinden met een touwtje (geschikt voor voedingswaren). Doe water en zout in een kookpan en verwarm tot 80°C. Pocheer daarin de zalm 14 tot 16 minuten. Laat de vis uitlekken, leg in een schaal en zet 1 tot 2 uur in de koelkast.

Schil, vlak voor het opdienen de komkommer, snij hem in fijne schijfjes en etaleer ze in roosvorm op vier borden. Snij de zalmrol in vier kleinere rolletjes en leg op elk komkommerroosje een rolletje zalm. Schik daarrond de gerookte zalm en op het rolletje een koffielepeltje kaviaar. Breng rond de gerookte zalm de room aan. Versier met plukjes verse kervel en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content