Rollade van gevogelte en pychti van groenten

© Kris Vlegels

Voor 4 personen
Rollade van gevogelte
  • 1 kip, ontbeend
  • 1 kg vlees van lamsschouder
  • 100 g mager spek in plakjes
  • 5 hardgekookte eieren, in plakjes
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 4 el peterselie
  • olijfolie
Pychti
  • 1 l bouillon:
  • 2 poten van speenvarken
  • 2 l water
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • knoflook
  • grofgesneden bleekselder
  • laurier, kruidnagel
  • korrels cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte azijn
  • 2 el droge witte wijn
  • zout, peper
Groenten
  • 2 zoetzure augurken
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 wortels
  • 1 courgette (dik geschild en zonder zaden)
  • 1 handvol platte peterselie
Bereiding
  1. Kook de lamsschouder een half uur in water met ui, knoflook, zout, peper en olijfolie. Laat koud worden en doe de peterselie erbij.
  2. Vouw de kip open, kruid met zout en peper en vul met een laag lamsvlees, een laag ei en een laag spek. Sluit de kip, bind op als een rollade en gaar met wat olijfolie 40 minuten in de oven op 180°C. Overgiet geregeld met braadjus.
  3. Laat afkoelen, snij de rollade in schijven en dien koud op met een mayonaise gemengd met een weinig honing.
  4. Kook de ingrediënten in een grote pan tot er 1/4 liter vocht overblijft. Zeef de bouillon en bewaar. Peuter het vlees en de gelei van de varkenspoten los en hak klein.
  5. Kook de wortel en courgette kort en snij klein. Snij ook de eieren en augurken in kleine stukjes. Voeg de stukjes varkenspoot en de gezeefde bouillon toe.
  6. Meng alles en strijk uit in een laag van 2 cm. Laat de rollade van gevogelte 2 uur in de koelkast rusten, snij in plakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content