Rogvleugel met kappertjes

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

1 rogvleugel van 500 gram

3 dl visbouillon: 3 dl water met 1 visbouillonblokje

1 dl droge witte wijn

10 takjes peterselie

Voor de saus:

75 gram boter

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels (cider- of appel)azijn

3 eetlepels kappertjes

De rogvleugel in 2 of 4 mooie stukken snijden (of dit aan de vishandelaar vragen). De visbouillon verwarmen met de wijn en 2 takjes peterselie. Hierin de rog 15 minuten pocheren. Intussen kan je de saus bereiden. De boter laten smelten en van het vuur nemen, eerst de olijfolie en vervolgens de azijn toevoegen. De saus opnieuw verwarmen en de uitgelekte kappertjes toevoegen. De stukken vis met een schuimspaan uit de bouillon nemen, graten en vel verwijderen. De vis op een voorverwarmde schotel leggen en met de hete saus overgieten. De rest van de peterselie fijn knippen en er overheen strooien. De rog onmiddellijk serveren met groene tagliatelle en een klontje boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content