Rog met spinazie, shiitakes, krielaardappelen en Hollande saus
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
4 rogvleugels van 200 g
8 shiitakes
150 g spinazie
1 teentje fijngesneden look
12 krielaardappelen
boter
olijfolie
peper en zout
Voor de Hollandse saus:
200 g boter
3 eierdooiers
sap van 1/2 citroen
cayennepeper en zout
De shiitakes afborstelen om het zand te verwijderen en de aardappelen wassen .
De krielaardappelen in de pel gaarkoken. Uithalen, pellen en goudbruin bakken in boter samen met de shiitakes. Kruiden met peper en zout. Warm houden.
De rogvleugels goudbruin bakken in olijfolie en op smaak brengen met peper en zout.
Voor de Hollandse saus: de boter klaren, de eidooiers opkloppen met een beetje water en er de geklaarde boter langzaam onder mengen. Het citroensap toevoegen en kruiden met cayennepeper en zout.
De olijfolie verhitten in een pan, de look toevoegen en de spinazie even laten slinken. Kruiden met peper en zout.
De spinazie bovenaan op het bord schikken en 2 shiitakes op elkaar erop leggen. De gebakken aardappeltjes en de rogvleugel ernaast schikken. De saus er rond lepelen.
Voorbereiding: 15 minuten.
Bereiding: 15 minuten.
Tip: Bij het smelten van boter krijg je helder botervet en melkachtig bezinksel en bovendrijvend schuim. Om de boter te klaren schep je het schuim af en het botervet giet je langzaam over, zodat bezinksel apart blijft.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier