Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 preiwitten
  • boter
  • 4 dl room
  • peper en zout
  • 1 kg aardappelen
  • Kerriepoeder
  • 4 roggenvleugels

Snij de prei in ringen van 5 mm dik. Spoel deze grondig onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Smelt boter in een grote pan en stoof de prei op een laag vuur. Voeg halverwege de room toe en laat onder voortdurend roeren verder gaarstoven. Kruid met peper en zout.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 5 mm groot. Bak deze krokant in boter, kruid met peper, zout en kerriepoeder. Spoel de roggenvleugels onder koud stromend water. Breng lichtgezouten water tegen het kookpunt en pocheer er de roggenvleugels 3 min. in. Het water mag net niet koken, het oppervlak mag slechts een lichte rimpeling vertonen.

Haal de roggenvleugels nadien uit de pan, laat uitlekken en bak verder gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de gestoofde prei en gebakken aardappelen.

Snij de prei in ringen van 5 mm dik. Spoel deze grondig onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Smelt boter in een grote pan en stoof de prei op een laag vuur. Voeg halverwege de room toe en laat onder voortdurend roeren verder gaarstoven. Kruid met peper en zout. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 5 mm groot. Bak deze krokant in boter, kruid met peper, zout en kerriepoeder. Spoel de roggenvleugels onder koud stromend water. Breng lichtgezouten water tegen het kookpunt en pocheer er de roggenvleugels 3 min. in. Het water mag net niet koken, het oppervlak mag slechts een lichte rimpeling vertonen. Haal de roggenvleugels nadien uit de pan, laat uitlekken en bak verder gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout. Serveer met de gestoofde prei en gebakken aardappelen.