Roergebakken varkenslapjes met sojascheuten
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
600 g dunne magere varkenslapjes
4 dunne preistengels of 1 flinke bos lente-uitjes
150 g sojascheuten
2 lookteentjes
4 eetlepels arachide-olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel rijstwijn (of sherry)
4 eetlepels sojasaus
1 koffielepel geroosterde sesamzaadjes
Vers gemalen peper, zout
Verdeel het vlees in kleine plakjes en marineer het 30 minuten in de sesamolie met de rijstwijn of sherry, sojasaus, geperste knoflook en wat geraspte gember.
Verhit de arachide-olie dampend heet in de wok en laat daarin het vlees onder voortdurend omscheppen een paar minuten bakken. Voeg de marinade van het vlees toe en laat nog even sudderen. Voeg er tot slot een minuut voor het einde van de bereiding de sojascheuten, de prei of lente-uitjes bij en bestrooi met sesamzaadjes. Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst of deegwaren.
Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier