Roereieren met knapperige salie en ham
10-06-2011, 12:26
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 13:41
Voor 4:
Voor 4:
8 eieren
24 verse salieblaadjes
150 g parmaham
1 el dubbele room
1 el extra vierge
olijfolie
20 g boter
peper en zout
Breek de eieren in een kom en klop met een vork. Voeg ondertussen de room, wat peper en zout toe. Snij de ham in reepjes van 1 bij 3 cm (vet niet verwijderen). Verwarm wat olie in een pan met dikke bodem. Doe er de ham en de salie in en laat onder voortdurend roeren 2 minuten goudbruin bakken op matig warm vuur. Voeg boter toe en laat smelten. Voeg het eiermengsel toe. Laat onder voortdurend roeren op een zacht vuurtje gedurende 5-6 minuten stollen. Dien op met geroosterd boerenbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier